فعاليت ۴۲ حزب و تشكل سياسي در قم

معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار قم با اشاره به راه اندازي خانه احزاب استان قم در راستاي اجراي منشور گفتگوي سياسي، از فعاليت۴۲ حزب و تشكل سياسي در قم خبر داد. به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم به نقل از روابط عمومي استانداري قم، احد جمالي معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار قم با […]

معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار قم با اشاره به راه اندازي خانه احزاب استان قم در راستاي اجراي منشور گفتگوي سياسي، از فعاليت۴۲ حزب و تشكل سياسي در قم خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم به نقل از روابط عمومي استانداري قم، احد جمالي معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار قم با بيان اينكه بعد از گذشت  چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی نیاز به فعالیت احزاب بیش از پیش احساس می شود اظهار داشت: مردم سالاری لوازم و نیازمندی هایی دارد و نخستین نیازمندی این است که سلیقه های سیاسی مختلف در جامعه در قالب تشکل هایی به نام حزب سیاسی متبلور شوند.

وي با بيان اينكه احزاب بايستي توانايي عرضه ي دیدگاه ها و راهبردهای خود را که برگرفته از راهبردهای کلی نظام و درقالب قانون اساسی است،را به جامعه داشته باشند افزود: احزاب هرقدر در این كار موفق باشند، کسانی را که در جامعه به فکر و اندیشه  آن ها نزدیک تر هستند جذب می کنند.

جمالي تشکیل خانه‌های احزاب و ایجاد نقش برای تشکل‌های سیاسی در دولت های یازدهم و دوازدهم را مورد توجه قرار داد و گفت: در استان قم سعی کردیم نقش  احزاب را پررنگ‌تر کنیم و با اقدامات صورت گرفته اين امر به صورت نسبي محقق شده است.

معاون استاندار قم بيان داشت: در حال حاضر ۴۲ حزب و تشکل سیاسی در استان قم مشغول فعالیت می باشند که بیش از نیمی از احزاب اززمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید شکل گرفته اند. 

وي با اشاره به برنامه ريزي هاي استان براي اجراي منشور گفتگوي سياسي ابلاغي وزارت كشور گفت: بر همین اساس اقدامات لازم صورت گرفته که از جمله آنها  راه اندازی خانه احزاب استان مي باشد.

جمالي هدف از راه اندازی خانه احزاب ر ا تقويت و ساماندهي فعالیت های حزبی در استان قم عنوان و تصريح كرد: تشكيل خانه احزاب با هدف تعميق ارتباط بین جامعه و حاکمیت و مطالبه ي امور مربوط به احزاب که نماینده توده های جامعه هستند بوده است.

معاون استاندار قم رعایت مصالح ملّی و جامعۀ اسلامی و حفظ هویت سیاسی جريان ها و گام برداشتن در چارچوب منافع ملی، را از اولويت هاي كاري احزاب دانست و افزود: یکی از دلایل اصلی اختلاف بین جریان های سیاسی در کشور اين است كه هنوز گروه ها بر سر عنوانی به نام منافع ملی به اجماع نرسیده اند.

وي با بيان اينكه دید افراد و تشکل ها در ایران بیشتر حول محور حزب ، منافع حزبی و جریانی شکل گرفته و اغلب با منافع ملی بیگانه است افزود: جریانات سیاسی در گام نخست باید بر سر منافع ملی به اجماع برسند و این ابتدای راه موفقیت برای احزاب خواهد بود و در گام بعدی نیز باید هر حزب به حقوق  احزاب  مخالف خود احترام بگذارد.

جمالي بيان داشت: اختلافات و مسایل نباید در این حد باشد که نتوانیم در کنار هم بنشینیم و صحبت کنیم؛ چرا كه اختلافات سلیقه و اختلافات سیاسی جزو لوازم و نیازمندی هایی است که احزاب سیاسی را به تکامل می رساند و اگر این ها نباشد، احزاب نمي توانند عیوب و ایرادات خود را ارزیابی کنند و آنها را بهبود بخشند.

معاون استاندار قم همدلی و نهادینه شدن فرهنگ گفت و گو، بویژه از جریان ها و تشکل ها و سلایق مختلف سیاسی استان را مورد انتظار مردم و مسئولان دانست و تصريح كرد: جریانات سیاسی باید این احساس را به‌وجود آورند که همچون یک خانواده هستند و باید حول محور قانون اساسی به گفت‌‌و‌گو بنشینند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه باید از ظرفیت همه گروههای سیاسی  برای پیشبرد منافع ملی استفاده کرد گفت: معتقديم در راستای کارآمدی مدیریت استان،  باید از نظرات دانشگاهیان ، نخبگان،  احزاب، تشکل‌ها و گروه‌های سیاسی استفاده شود.

جمالي بيان داشت: در دولت های یازدهم و دوازدهم با تشکیل خانه‌های احزاب و ایجاد نقش برای تشکل‌های سیاسی این باور عملیاتی شده و در استان قم نیز در مقاطع مختلف با حضور در دانشگاهها و برگزاری نشست‌هایی با جامعه دانشگاهی اعم از روسا ، معاونین و دبیران تشکل های دانشجویی و همچنین دبیران احزاب مجوز دار، سعی کردیم نقش آنها را پررنگ‌تر کنیم.

معاون استاندار قم افزود: در راستای اجرای منشور گفتگوی سیاسی برگزاری جلسات فصلی روسای دانشگاهها، دبیران تشکل ها و  احزاب با استاندار و جلسات ماهیانه با معاونت سیاسی و جلسات نوبه ای با مدیر کل سیاسی برنامه ریزی شده است.

وي همچنين با بيان اينكه تجربه خوبی از شورای گفتگوی بین دولت و بخش خصوصی در امر اقتصاد داشتیم بيان كرد: در دولت دوازدهم این تجربه به بخش‌های سیاسی و اجتماعی جامعه تعمیم داده شده تا پتانسیل سازمان‌های مردم‌نهاد، احزاب و تشکل‌ها، صاحبان فکر و اندیشه، دانشگاهیان و دانشجویان در قالب شورای گفتگو مورد استفاده قرار گیرد.

جمالي افزود: قصد داریم آنچه در دانشگاه‌ها به عنوان پتانسیل علمی در امور اقتصادی، سیاسی و اجتماعی وجود دارد در عمل هم استفاده کنیم.

 

وي گفت: ارتباط با دانشگاه‌ها، مراکز علمی، اساتید، دانشجویان و اصحاب فکر و اندیشه و علاقمند به مشارکت در امور جامعه جزء اهداف منشور گفتگوی سیاسی است و معاونت سیاسی طی برنامه ریزی به عمل آمده در صدد بهره گیری موثر از ظرفیت های دانشگاهها و حوزه ها در این خصوص است.

معاون استاندار قم در پايان ضمن دعوت از همه جریان های سیاسی استان به همدلی و وحدت به عامل موفقیت و سرافرازی خاطرنشان كرد: اگر اصولگرایان، اصلاح‌طلبان، اعتدال‌گرایان و همه احزاب، گروه‌ها و تشکل‌ها به میدان بیایند باز برای حل مشکلات و حرکت در مسیر توسعه و آبادانی کم است چرا که امروز بار مسئولیت سنگینی بر دوش همگان قرار دارد که نیاز به تلاش مضاعف خواهد داشت.