مساجد باید جامعه‌پرداز باشند

مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان قم گفت: مساجد زمانی کانون و محور محله قرار می‌گیرند که به سمت مسجد جامعه‌پرداز حرکت و از ظرفیت فعال مردمی استفاده کنند.

به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم،حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی شعبان‌زاده صبح امروز در جلسه شورای تعالی استان قم که با حضور آیت‌الله سعیدی در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد اظهار کرد: اقدامات اساسی برای مساجد در نظر گرفته شده که در دوره پنج ساله و زیر نظر شورای تعالی مساجد استان قم، با تصویب شورای فرهنگ عمومی و به ریاست آیت‌الله سعیدی در حال انجام می‌باشد.‌ مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قم به اهم این قدامات پرداخت و گفت: تشکیل بانک اطلاعات جامع مساجد استان قم، تشکیل بانک به روز شده شبکه امامت از این جمله است و در ۸۰۰ مسجد استان با حضور ۱۶۰۰ امام جماعت اقامه نماز در سه وعده صورت می‌گیرد.

وی مطرح کرد: جوانسازی مسجد با محوریت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و پایگاه‌های مقاومت بسیج مساجد که از طریق تشکیل هسته‌های تربیتی در مساجد و با حضور دانش‌آموزان و کادر کانون فرهنگی مساجد پیگیری می‌شود از دیگر اقدامات شورای تعالی مساجد است.

حجت‌الاسلام شعبان‌زاده در خصوص جوانسازی شبکه امامت مساجد استان قم مطرح کرد: طی ۵ سال اخیر با مشارکت، معرفی و حمایت مردم اقدام به جابجایی ۲۰۰ امام جماعت و معرفی ۲۰۰ امام جماعت جدید از سوی شورای تعالی به مساجد شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم در ادامه افزود: بروزرسانی هیئت امنای بیش از ۲۰۰ مسجد طی ۵ سال و احیاء نهاد معین‌الامام در بیش از حدود ۱۰۰ مسجد، پشتیبانی از ساخت، تکمیل و تجهیز بیش از ۱۰۰ مسجد طی ۵ سال اخیر که با کمک شهرداری و بنیاد علوی و خیرین صورت گرفت.‌

وی با اشاره به احیاء و تقویت واحد بانوان در مساجد گفت: دو عضو از اعضای هئیت امنای مساجد از آبانماه با تصویب قانون از بانوان هستند که اینکار برای اولین بار در کشور از قم به منظور پاسخ به نیازهای بانوان و زنان و دختران مساجد و در راستای برنامه‌ریزی تخصصی هیئات و کانون‌های خواهران مسجد و تقویت برنامه‌های ویژه خواهران، مادران، بانوان، و دختران در محله این تصمیم گرفته شد.

حجت‌الاسلام شعبان‌زاده عنوان کرد: در دوره جدید هم برنامه این است که طی سه سال آینده اقدام به توانمند سازی ۲۰۰ امام و مسجد جدید برای رفع مشکلات، اختلالات و کمبودها و کمک به تعالی ۲۰۰ مسجد صورت گیرد.‌ وی تاکید کرد: ارکان مسجد باید دارای انسجام و هماهنگ باشند و با اجماع و کمیته‌های تخصصی امور مسجد پیش برود و در حال حاضر بیش از نیمی از مساجد استان قم برنامه‌های ویژه کودک و نوجوان در آنها در جریان است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم افزود: برای رونق مساجد باید محیط محله و پیرامون آن را جز مسجد تلقی کرد، کار و نقش برای مردم تعریف کند، مسجد محل اجتماعی و سیاسی نمی‌شود مگر اینکه مساجد به سمت مسجد جامعه‌پرداز حرکت کنند و در این مسجد امام مسجد ماموریت امام محله را دارد.

وی تاکید کرد: امناء و معتمدین مساجد در این مسجد امنای محله خواهند بود و بازوهای مسجد فقط کانون مسجد و پایگاه نخواهند بود بلکه همه ظرفیت‌های فعال مردمی محله، بازوهای امام تلقی خواهند شد و با محوریت مسجد و پیشرانی امام و با مشارکت جدی ارکان مسجد به ساخت یک محله الگو اقدام می‌کنند.

شعبان‌زاده در پایان گفت: اگر ماموریت مسجد، ساخت محله باشد آن مسجد مجبور است به بانوان، نوجوانان، مدرسه و تک‌تک خانواده‌های محله فکر کند.