مردم برای عزیمت به تهران مسیر ریلی را انتخاب کنند
مدیر کل راه آهن قم گفت:باتوجه به امنیت بالاتر وقیمت ارزانتر،از مردم وبویژه همشهریان عزیز درخواست داریم که به جای استفاده از مسیر جاده ای،از مسیر ریلی استفاده کنند. به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم ، محسن اعتماد صبح امروز شنبه در مراسم تجلیل از خبرنگاران اظهارداشت: باتوجه به امنیت بالاتر وقیمت ارزانتر،از مردم وبویژه همشهریان […]
مدیر کل راه آهن قم گفت:باتوجه به امنیت بالاتر وقیمت ارزانتر،از مردم وبویژه همشهریان عزیز درخواست داریم که به جای استفاده از مسیر جاده ای،از مسیر ریلی استفاده کنند.
به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم ، محسن اعتماد صبح امروز شنبه در مراسم تجلیل از خبرنگاران اظهارداشت: باتوجه به امنیت بالاتر وقیمت ارزانتر،از مردم وبویژه همشهریان عزیز درخواست داریم که به جای استفاده از مسیر جاده ای،از مسیر ریلی استفاده کنند.چون هم اکنون برای گرایه مسیر قم تا تهران تنها ۴هزارتومان کرایه دریافت می شود ومابقی برای تشویق مردم به استفاده از این خطوط، یارانه تعلق میگیرد.
وی گفت:هم اکنون روزانه ۴رام رفت وبرگشت به تهران وبالعکس داریم که متاسفانه به علت عدم استقبال مردم از آن باکمترین ظرفیت انجام میشود!
وی با اشاره به مزیت استفاده از راه آهن نسبت به جاده، بیان کرد: درچهار ماه نخست سال گذشته حدود ۲۶۹ میلیون نفر کیلومتر مسافر از طریق ریل قم جابه جا شده که در مدت مشابه امسال با افزایش ۳۳ درصدی، به حدود ۳۵۸ میلیون نفر کیلومتر رسیده است.
وی افزود:براساس اعلام سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، اگر هر نفر کیلومتر از جاده به ریل راه آهن منتقل شود، حدود ۲۵ سی سی بنزین صرفه جویی می شود که بر این اساس، درچهارماه سال گذشته بیش از پنج میلیون و ۳۰۰هزار لیتر و امسال نیز هفت میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفه جویی شده است.
اعتماد گفت: در چهار نخست پارسال، ۲۷ هزار و ۱۹۰ تن کالا تخلیه شده است که در مدت مشابه امسال با افزایش ۱۹ درصدی به ۳۲ هزار و ۴۵۰ تن افزایش یافته است.
به گفته وی، میزان بارگیری در سال گذشته نیز ۳ هزار و ۴۶۴ تن بوده که با افزایش ۹۶ درصدی در سال جاری به ۶ هزار و ۷۸۰ تن رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، هر تُن کیلومتر بار که از جاده به روی ریل منتقل شود، ۴۰ سی سی بنزین صرفه جویی خواهد شد.
اعتماد افزود: در چهار ماه سال گذشته بیش از ۴٫۲ میلیون تُن کیلومتر بار و امسال نیز با افزایش ۸۹ درصدی بیش از هشت میلیون تُن کیلومتر بار از طریق ریل راه آهن استان جابه جا شده است.
وی افزود: با توجه به افزایش میزان بارگیری و تخلیه بار در چهار ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، امسال بیش از ۳۲۰ هزار لیتر در مصرف بنزین صرفه جویی شده است.
وی در ادامه با اشاره به لزوم اتصال چشمه های بار به راه آهن، گفت: سالانه ۱۹ میلیون تن بار از مناطق مهم باری قم جابه جا می شود که این مساله فرصت خوبی برای راه آهن به شمار می رود تا در راستای کاهش هزینه ها و جلوگیری از آلودگی هوا، بخشی از این میزان بار را از سطح جاده به ریل منتقل نماید.
اعتماد افزود: زیرسازی اتصال ریلی اداره کل گمرک قم به ایستگاه گار مانوری این استان که ۹۳ میلیارد ریال هزینه دارد، رو به اتمام است و بنا داریم از هفته دولت ریل گذاری را شروع کنیم.
وی اضافه کرد: اداره کل گمرک تعهد کرده است سالانه ۲ میلیون تن بار را از سطح جاده به روی ریل منتقل نماید.
وی اتصال سیلوی قم به ایستگاه قطار ساوه را از دیگر طرح ها عنوان و بیان کرد: این طرح توسط اداره کل راه آهن با اعتبار حدود ۱۸۰ میلیارد ریال انجام می شود و بر اساس اعلام اداره کل غله و خدمات بازرگانی، این اداره کل می تواند سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن بار به روی ریل منتقل کند.
اعتماد ادامه داد: حدود ۶۰ درصد از زیرسازی اتصال منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به ریل راه آهن انجام شده و برای ادامه طرح حدود ۲۷۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است تا سالانه سه میلیون تن بار از این منطقه به نقاط مختلف کشور از طریق راه آهن جا به جا شود.
وی همچنین گفت: درحال حاضر روزانه چهار رام قطار از قم به تهران و بلعکس تردد می کند و هر فرد با هزینه ۴۰ هزار ریال در مدت زمان ۲ ساعت از مرکز شهر قم به مرکز شهر تهران جابه جا می شود.
وی افزود: تردد قطار قم به تهران و بلعکس در هر روز به ۶ رام افزایش یافته بود، ولی به دلیل کاهش تعداد مسافر و با توجه به این که جابه جایی هر مسافر در این مسیر ۱۸۰ هزار ریال برای راه آهن هزینه داشت، ادامه روند کار منطقی نبود.
اعتماد با اشاره به این که سیاست وزارت راه و شهرسازی توسعه قطار حومه ای است، ادامه داد: امروز قطار حومه ای نقش مهمی برای پایتخت های پرجمعیت دارد و این اداره کل آمادگی دارد در صورت استقبال مردم و افزایش ضریب اشغال، قطار حومه ای قم به تهران و بلعکس را به روزی ۱۰ رام قطار افزایش دهد.
وی خاطرنشان کرد: روزانه سه رام قطار مسافری کوپه ای از قم به مشهد با ضریب اشغال بیش از ۹۰ درصد حرکت می کند.
وی گفت:با توجه به این که مردم اقبال زیادی برای مسافرت با قطار به سمت مشهد دارند، قطارهای ملایر، کرمانشاه و اراک به مشهد از ۱۵ مردادماه جاری از ایستگاه محمدیه به ایستگاه مرکزی منتقل شده است.
مدیرکل راه آهن قم همچنین با اشاره به مشکلات ایستگاه محمدیه، گفت: این ایستگاه در منطقه ای واقع شده که مردم برای دسترسی به این منطقه با مشکلات زیادی روبه رو می شوند.
وی افزود: ایستگاه محمدیه ۲۰ کیلومتر خارج از شهر واقع شده و محور دسترسی به آن باریک، تاریک و پرخطر است که اداره کل حمل و نقل جاده ای باید هر چه سریع تر محور منتهی به ایستگاه را اصلاح و بازسازی نماید.
وی اضافه کرد: برای بهسازی ایستگاه محمدیه طرح هایی از جمله احداث سکو و نمازخانه با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال اجرایی شده که در هفته دولت به بهره برداری می رسد.
اعتماد در ادامه گفت: طرح بهسازی ایستگاه محمدیه به روستای شورآب به طول ۱۵ کیلومتر و با اعتبار ۴۲ میلیارد ریال سه روز پیش آغاز شد و پیش بینی می شود تا ۲ ماه آینده به اتمام برسد.
وی افزود: طرح توسعه ساختمان ایستگاه قم با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال، احداث کارخانه تعمیر دیزل در ایستگاه گار، تجهیز زیرگذر ایستگاه قم به رمپ برقی و احداث زیرگذر برای ریل راه آهن در بلوار کارگر با اعتبار پنج میلیارد ریال از دیگر طرح های در دست اقدام است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک روز خبرنگار، گفت: خبرنگاران می توانند پل ارتباطی بین مسئولان و جامعه باشند و با انتقال چالش ها و نقاط ضعف و قوت به مسئولان و مردم، زمینه نظارت بر ارگان ها را بهتر و موثرتر نمایند.
اعتماد بر ضرورت ارتباط ۲ سویه بین راه آهن با اصحاب رسانه تاکید و اضافه کرد: علاقه مند به ارتباط تنگاتنگ با رسانه ها هستیم و از انتقال ضعف ها به این اداره کل استقبال می کنیم تا مشکلات موجود هر چه سریع تر رفع شود.
وی با اشاره به این که راه آهن در همه جهان از مهمترین زیرساخت های توسعه پایدار است، ادامه داد: راه آهن قم موقعیت راهبردی منحصربفردی در استان دارد و از اصحاب رسانه می خواهیم به این زیرساخت مهم کشور کمک کنند تا نقش خود را در توسعه استان به خوبی ایفا نماید.
راه آهن قم در حال حاضر ۵۰۹ کیلومتر خط اصلی، ۳۰ کیلومتر خطوط صنعتی و تجاری و ۵۰ کیلومتر خط فرعی دارد و متشکل از ۱۵ ایستگاه است.
اتصال و ارتباط با خطوط راه آهن اصفهان، اراک و محور جدید و قدیم تهران، ورود و خروج بیش از ۲۸ هزار واگن باری در ماه، ورود و خروج بیش از ۱۵ هزار سالن مسافری در ماه، ورود و خروج روزانه ۵۰ رام قطار مسافری و ۳۰ رام قطار باری و واقع شدن در مرکز کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور از ویژگی های راه آهن قم می باشد.
شایان ذکر است که درپایان این مراسم،از خبرنگاران با اهدای لوح ویادبودی ،تقدیر به عمل آمد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0