خواص عطرها وتوصیه هایی جهت روش های صحیح استفاده از عطرها

گذشته از انتخاب صحیح عطر یکسری استراتژی های خاص در رابطه با زمان و مکان استفاده از عطر وجود دارد که روی اثر بخشی بوی عطر و ماندگاری آن تاثیر بسزایی دارد و این ها همان مواردی هستند که هنگام استفاده از عطرباید رعایت کنید. پایگاه خبری رهپویان قم،حسین کبابی: چقدر از خواص عطرها آگاه […]

گذشته از انتخاب صحیح عطر یکسری استراتژی های خاص در رابطه با زمان و مکان استفاده از عطر وجود دارد که روی اثر بخشی بوی عطر و ماندگاری آن تاثیر بسزایی دارد و این ها همان مواردی هستند که هنگام استفاده از عطرباید رعایت کنید.

پایگاه خبری رهپویان قم،حسین کبابی:

چقدر از خواص عطرها آگاه هستید؟ آیا به بوی خوش بدن و استفاده از عطر و ادکلن اهمیت می دهید و خرید عطر  در زندگی شما یک اولویت است؟ آیا پیش از خروج از منزل و رفتن به محیط‌کاری یا دوستانه از عطر استفاده می کنید؟ اگر پاسختان به این سوالها مثبت است به شما تبریک می‌گوییم، شما طرفدار بوی خوش و شامه نواز هستید و استفاده از عطر در زندگی شما یک ضرورت است.

عطر، ادکلن و دئودورانت امروزه تنها به دلیل خاصیت خوشبوکنندگی‌شان نیست که مورد استفاده قرار می‌گیرند بلکه این محصولات دارای فواید بی‌شماری هستند که روی سلامتی افراد تاثیر می‌گذارند. یکی از مهم‌ترین خواص عطرها غلبه بر استرس و کنترل آن است، همچنین درمان بی‌خوابی و شب بیداری‌های طولانی نیز از دیگر خواص عطرها به شمار می آید. اگر می‌خواهید از دیگر خواص عطرها مطلع شوید ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

۹مورد از خواص عطرها که شاید تا به امروز به آنها توجه نکرده باشید

۱ – بوی خوش و شامه نواز

این مورد از خواص عطرها کاملاً بدیهی است. اولویت استفاده انواع عطرها از گذشته تا به امروز به خاطر بوی خوشی است که از آنها ساطع می شود. وقتی به طور روزانه از عطر و ادکلن استفاده می‌کنید، همواره به شما کمک می‌کند بوی خوشی به همراه داشته باشید و نیز بر بوی بدی که ممکن است بر اثر کار و فعالیت روزمره یا گرمای هوا از بدن منتشر شود جلوگیری به عمل می آورد.

۲ – بهبود خلق و خو و دفع انرژی‌های منفی

از دیگر خواص عطرها می‌توان به بهبود خلق و خو و حوصله افراد اشاره کرد. استفاده از عطر و ادکلن به شما کمک می‌کند تا همواره روحیه خود را حفظ کنید. فقط کافی‌ست زمانی که دچار استرس هستید یا در معرض فشارهای کاری قرار دارید یا پیش از شرکت در کنفرانس و جلسات مهم کاری که معمولاً احساسات منفی در فرد افزایش یافته و ممکن است به شکست فرد منتهی گردد، از عطر مورد علاقه خود استفاده کنید. بو کردن این عطر به شما روحیه داده و موجب می شود تمام احساسات منفی و ترس درونی‌تان به یکباره از بین رفته و احساسات مثبت وجودتان را پر کند.

۳ – افزایش دهنده اعتماد به نفس

یک عطر خوشبو و مناسب هم درست مثل یک لباس شیک و زیبا قادر خواهد بود قدرت اعتماد به نفس و اطمینان به خود را در شما افزایش دهد. انتخاب عطری مناسب با شرایط و شخصیت شما می تواند برگ برنده موفقیت شما باشد و به شما کمک کند تا با قدرت و بدون ترس و استرس در شرایط مختلف ظاهر شوید.

۴ – جذابیت بیشتر در ارتباطات

حس بویایی یکی از مهم‌ترین حواس پنج‌گانه است. ممکن است خود شما هم گاهی به واسطه عطر خوشی که از مخاطبتان به مشام می‌رسید شیفته وی و سخنانش شده باشید. پس می‌توان گفت از خواص عطرها این است که موجب می شوند شما جذاب‌تر به نظر برسید. عطر و ادکلن به دلیل اینکه سرشار از فرومون هستند موجب می‌شوند مخاطبین بیشتری شیفته شما گردند.

۵ – افزایش‌دهنده سلامتی

با این که هیچ شواهد و مدارک علمی برای ثبت ادعای تاثیر عطرها بر سلامتی افراد وجود ندارد، با این حال همه ما می‌دانیم که بوی خوش موجب بهبود وضع روحی افراد شده و با الطبع حال روحی خوب می تواند تاثیر زیادی بر سلامتی افراد و بهبود بیماریها داشته باشد.

۶ – محرک حافظه و به یاد آورنده خاطرات خوش

عطر می تواند محرک بسیار خوبی برای خاطرات خوش به شمار آید. ممکن است در ذهن شما نیز بویی با خاطراتی خوش از شخصی یا موقعیتی که در آنجا لحظات خوشی را سپری کرده‌اید حک شده باشد. استشمام این عطرها حافظه را تحریک کرده و با به یاد آوردن خاطرات خوش در ذهن فرد، لحظات خوشی را برای وی می‌سازند.

هر بار سعی کنید عطر جدیدی را امتحان کنید. به این طریق با عطرهای مختلف از مکان‌ها یا افراد مختلف خاطره خواهید داشت و می توانید لذت بیشتری را تجربه کنید.

۷ – آروماتراپی یا رایحه درمانی

خواص عطرها شامل فواید آرامش‌بخش و درمانی بسیاری است. رایحه مرکبات، گل‌ها و ادویه‌ها به آرام‌کردن ذهن و تسکین بدن کمک شایانی می‌کنند. این عطرها موجب می‌شوند سطح استرس بدن تحت کنترل درآید.

۸ – درمان بی‌خوابی

یکی دیگر از خواص عطرها که جنبه ی درمانی دارد این است که به شما کمک می کند تا شب‌ها سریع‌تر و با آرامش بیشتری بخوابید. عطرها حاوی اسانس هستند که شما را قادر می‌سازد آرامش ذهن و جسم را تجربه نموده و از یک خواب آرام در طول شب لذت ببرید.

۹ – درمان سردرد

یکی از موارد شگفت انگیز و درمانی خواص عطرها درمان سردرد است. استفاده از عطر و ادکلن می‌تواند به شما کمک کند تا از سردردهای آزاردهنده و دردناک رهایی یابید.

پس دفعه دیگری که از عطر استفاده می‌کنید به خاطر داشته باشید که این عطر و بوی خوش نه تنها موجب بوی خوش بدن شما می‌شود، بلکه در جذابیت، افزایش اعتماد به نفس، بهبود سلامتی جسمی و روحی و… نیز تاثیر زیادی دارد.

 

کدام عطر،برای چه کسی مناسب است؟

بخش مهمي از زندگيِ ما آدم ها را، رايحه ها شکل مي دهند و درکِ ما از دنياي پيرامونمان بر مبناي حسِ بويايي، منشاء ايجادِ طيف متنوعي از احساسات، از رنج تا لذت است. ما آدم ها از اولين روزهاي تولد، در معرضِ رايحه هاي مختلفي هستيم که هر کدام، باعثِ شکل گرفتنِ يک تصوير در ذهنمان و يک خاطره در قلبمان هستند. بوي آرامش بخشِ مادر، بوي اسباب بازي بچگي، ادکلنِ خاص و تلخِ پدر، بوي نانِ تازه، عطرِ گلِ ياس، بوي سيب، بوي خاکِ باران خورده و… همه، رايحه هايي است که با استشمام شان، ناخودآگاه موجي از تصوير و خاطره تلخ يا شيرين به ذهنمان هجوم مي آورد؛ اين روزها ثابت شده، بوها يکي از مهم ترين عواملِ ايجاد يا سلبِ آرامشِ روحي و رواني هستند. با اين توصيف، دقت در انتخابِ يک عطر يا ادکلنِ مناسب که هم به وجودمان قرار و آرامش ببخشد و هم در زمان مناسب و چارچوب درستش تصوير و خاطره مناسبي از شخصيت ما در ذهنِ اطرافيان به جا بگذارد، ضروري به نظر مي رسد. رايحه اي که با سليقه و ويژگي هاي فردي و فيزيکي مان همخواني داشته باشد و در عينِ حال، اقتضاي فصل و محيط و طبيعت هم در آن رعايت شده باشد. اگر مي خواهيد بدانيد کدام عطر، براي چه کسي و چه فصلي مناسب است، امروز با ما همراه باشيد.

چه کسي؟ چه وقتي؟ چه عطري؟
شناخت دسته بندي هاي متنوع عطر، ادکلن و اسپري و انتخابِ يک رايحه مناسبِ با سن و جنس و شخصيت و موقعيت و محيط دور و برمان، يک مهارت است. براي فراگرفتنِ اين مهارت که توصيه دين و ضرورتِ سبک زندگيِ اين روزهايمان است، به سراغِ يکي از باتجربه هاي اين عرصه رفتيم. «محسن اميـــن»کسي است که پانزده سالِ اخير را در دنياي خوشبو و رنگارنگِ عطر و ادکلن ها گذرانده و حرف ها و توصيه هايش، بسيار شيرين و شنيدني است.

عطر چيست و خاستگاه عطر کجاست؟
تعريفِ بين المللي«عطر» عبارت است از يک مايعِ خوشبو بر پايه عناصر طبيعي مثل گياهان، ميوه ها، چوب يا ادويه ها که از زمان هاي دور، در تمدن هاي کهن شرقي مثل چين، روم، مصر و ايران، به عنوانِ يک کالاي فاخــر و برتري دهنده استفاده و استعمال مي شده است. با گذشت زمان، کشوري مثلِ فرانسه با الهام از الگوي توليد سنتي عطرِ شرقي و بنا به نيازِ آن روزِ جامعه اش که شايد مثلا محدوديت استفاده از آب براي استحمام بوده، به توليدِ رايحه هاي گوناگونِ عطر مي پردازد و کم کم به مهد و نمادِ توليد عطر و ادکلن در دنيا تبديل مي شود. با صنعتي شدنِ اروپا، عطر به عنوانِ يک کالاي لوکس، جاي خود را در زندگيِ مردم باز مي کند و براي نشان دادن متمايز بودن ثروتمندان از طبقه فرودستِ اجتماع، استفاده مي شود.

عطر، ماده اي طبيعي است يا شيميايي؟
همه عطرها بدون استثنا ريشه طبيعي دارند؛ يعني پايه همه عطرها، گل ها، ميوه ها، ادويه ها يا انواع چوب است؛ افزودني هاي شيميايي در مرحله استخراج و فرآوري و ماندگاري، به ترکيبات طبيعيِ عطر اضافه مي شود. در واقع صنعت توليد عطر، صنعت مصنوعي سازي و کپيِ از طبيعت نيست، بلکه صنعت فرآوريِ عناصر طبيعي است. تنها محصولي که به شکلِ مصنوعي در دنياي عطر توليد مي شود، اسانس ها هستند. همين اسانس هايي که چند سالي است وارد ايران شده است و در اندازه هاي مختلف به فروش مي رسد.

ترکيبات عطرها چيست؟
در عطرهاي استاندارد و مرغوب، ۳۰ تا ۴۰ درصد از ترکيبات روغن هاي گياهي يا برگ و ريشه و ساقه هاي معطر استفاده شده است. در ادکلن ها ۱۰ تا ۲۰ درصد و در اسپري ها فقط ۵ تا ۱۰ درصد ترکيبات معطر به کار رفته است. در ميانِ گل ها، گل رز، مريم، ميخک، ياسمن، رزماري؛ در ميانِ برگ ها، برگِ ريحان و اوکاليپتوس؛ در ميان درختان، کــاج و صنوبر و در ميان مرکبات، بهارنارنج، ليمو و پرتقال، بيشترين نقش را در توليد عطر دارند. چربي هاي حيواني مثل مُشک و عنبـر هم در تهيه عطر به کار مي رود که به دليلِ گراني و کميابي، نقش چنداني ندارد.

عطر چيست، ادکلن کدام است؟
در دنيا، عطرها با عنوانِ کلي «پرفيوم» شناخته مي شوند و پرفيوم به شاخه هاي متنوع مثل ادوپرفيوم، ادوتوالت و ادکلن دسته بندي مي شود و هر کدام بر حسبِ ترکيبات، فرآوري و ميزان غلظت، ارزش گذاري مي شوند.

يک سوال هميشگي: اين عطر چقدر ماندگاري دارد؟
بايد يادمان باشد ماندگاريِ عطر، هيــــچ ربطي به برند، قيمت، کشور توليد کننده يا غلظت ندارد. تنها رازِ ماندگاريِ عطر به ويژگيِ ذاتيِ ريشه طبيعيِ آن عطر برمي گردد؛ مثلا شما وقتي يک خيار پوست مي گيريد، عطر خوبي به مشامتان مي رسد که ماندگاريِ چنداني ندارد اما اگر سير پوست بگيريد، عطرش تا چندين روز دوام دارد.

پس طبيعي است که دو تا عطري که از اين دو عنصر توليد مي شوند، تفاوتِ زيادي در ماندگاري داشته باشند. براساس قوانين صنعت توليد عطر، رنگ هاي متنوع مايع عطر و مدلِ طراحيِ شيشه عطر، هر کدام بيانگرِ ترکيبات به کار رفته در توليد آن عطر هستند و با دقت به ظاهرشان، تا حدي مي توانيم به ترکيب توليد و در نتيجه، ميزان ماندگاري آن پي ببريم. ضمن اين که عطرهايي با رنگ هاي گرم، داراي رايحه گرم و شيرين هستند و عطرهايي با رنگ هاي سرد، رايحه اي سرد و خنک دارند.

زنانه يا مردانه؟
تفاوت عطرهاي زنانه و مردانه در نوعِ موادِ تشکيل دهنده شان است. عطرهاي زنانه معمولا بر پايه گل ها و ميوه ها توليد مي شوند و عطرهاي مردانه، اغلب پايه چوب، عود، دود، قهوه و ادويه دارند. ضمن اين که نوعِ نگرشِ طراحان عطر هم در دسته بندي عطرها، موثر است. اين روزها با عطرهاي بسياري روبه رو هستيم که برايشان جنسيت تعريف نشده است.

چه عطري، براي چه فصلي؟
طبيعتا براي فصل هاي گرم، عطرهاي خنک و سرد و براي فصل هاي سرد، عطرهاي گرم و شيرين توصيه مي شود. چرا که رايحه ها، تاثير مستقيمي بر القاي حسِ گرما و سرما بر ذهنِ ما دارند. در ميانِ رايحه ها، بيش از هر چيز رايحه بهارنارنج، درخت کاج، چوب صندل و نعناع به دليل خنک بودن، حسِ تازگي را به انسان منتقل مي کنند و به همين دليل براي فصل هاي بهار و تابستان پيشنهاد مي شوند. بهترين انتخاب عطر براي بهار، رايحه اي است که تداعي کننده حس رشد، تازگي و شادابي باشد؛ حسي که مشخصه اين فصل است. براي خريد عطر بهاري بايد به دنبال بوهاي سبک و تازه باشيم. عطرهايي با پايه گل، انتخاب خوبي براي بهار هستند. اين عطرها داراي بويي سبک و تازه اند که بيانگر جشنِ رويش دوباره طبيعت هستند؛ رايحه گل يخ، ليمو، هلو، بنفشه و… رايج ترين رايحه هاي بهاري هستند. به شکلِ کلي، يک رايحه تميز و ملايم، بهترين گزينه براي عطرِ روزهاي فصل بهار است.

عطر را چگونه استفاده کنيم؟
براي آزمايش عطر، مقدار کمي از آن را روي مچ دست در ناحيه نبض بماليد، چند لحظه صبر کنيد تا براقيِ اسپري از بين برود و سپس آن را ببوييد. خانم ها عطر را لابه لاي موها و آقايان عطر را روي گردن استفاده مي کنند. اصولا استفاده از عطر در نقاطي از بدن که نبضِ فعالي دارد و جريانِ خون زير پوست، قوي تر است، به پراکندگيِ بيشتر رايحه عطر کمک مي کند.

از خاصيت عطرها چه مي دانيد؟/ ببوييد و درمان شويد
در علم روانشناسي، بوها مهم ترين عامل در بازگردانيِ يک خاطره يا حادثه به ذهن هستند و اين روزها تبليغات وسيعي که درباره «آروماتراپي» يا «رايحه درماني» به گوش مي رسد، باعث شده بسياري از مردم در برخورد با بيماري‌هايي که منشاء رواني دارد، قبل از هر چيز به متخصصان آروماتراپ مراجعه و از خواص رايحه ها براي رفع اختلالات خواب، وسواس، تحريک پذيري، افسردگي و… استفاده کنند. آروماتراپي، علمِ جديدي نيست. شايد شما هم به ياد بياوريد که سال هاي دور، مادربزرگ ها براي درمان آدم هاي افسرده، استشمام تُربت يا گلاب را تجويز مي کردند. در آروماتراپي، هر فرد بنا به شرايط روحي، به استشمام عطري خاص نياز دارد و نسبت به يک بوي خاص واکنش نشان مي دهد. بوهاي خوشايند بر سيستم عصبيِ مرکزي اثر مي کند و باعث ترشح مواد نوروشيميايي مثل آندروفين، نورآدرنالين و آنکفالين مي شود که باعث شادي و سرخوشيِ فرد است.

بررسي ها نشان مي دهد بوييدن رايحه درخت سدر، گل رز، ياسمن و چوب صندل براي رفع پرخاشگري و ستيزه جويي مناسب است. همچنين انواع مرکبات، ريحان، نعناع، پونه وحشي و فلفل قرمز به افزايش حافظه کمک مي کند. سردرد را مي توان با بابونه رومي، انواع استوخودوس و رز درمان کرد و براي رفع اختلالات خلق و خو، مي توان به سراغ شمعداني، گل طاووسي، ياسمن، کاکائو و نرگس رفت. پونه کوهي، چوب رز، دارچين و لانگ اي لانگ در رفع استرس و اضطراب موثر است و حتي در ميانِ گياهان معطر، برخي را براي بهبود ضعف مديريت و ناتواني حرفه اي توصيه کرده اند که رزماري، بادرنجبويه و زنجبيل از آن جمله است.

 

۱۵نکته برای استفاده از عطرها:

.

استفاده از بوی خوش، سنت رسول مهربانی هاست و از طرفی در دنیای مدرن امروزی، یکی از نیازهای روزمره است.

 

عطر، ادکلن، اسپری و انواع محصولات خوشبو کننده، در سبد خرید هر ایرانی خوش ذوق وجود دارد، اما با توجه به قیمت زیاد هر بطری اصل آن، راه کارهایی برای استفاده ی بیشتر و بهینه ی این محصول وجود دارد که می توانید از آن استفاده  کنید.

 

۱- هنگام امتحان کردن عطر برای خرید، آن را روی پوست یا لباس خود زده و ده دقیقه صبر کنید سپس آن را استشمام کنید تا بوی واقعی و رایحه اصلی عطر را حس کنید.

 

۲- شیشه عطر را در محل گرم و همچنین زیر نور آفتاب قرار ندهید. چون تابش آفتاب و گرم شدن باعث تغییر رایحه می‌شود. بهتر است آن را در جعبه و در محلی خنک و تاریک نگهداری کنید.

 

۳- بهترین عطرها هم تمام روز را دوام نمی‌آورند و باید هر سه تا چهار ساعت یکبار تجدید شوند.

 

۴- بهتر است عطری که در روز استفاده می‌کنید با عطری که در شب استفاده می‌کنید متفاوت باشد.

 

۵- پوست چرب مدت بیشتری عطر را نگه می‌دارد، قبل از اسپری کردن عطر روی قسمت های نبض دارتان وازلین بمالید.

 

۶- اگر می خواهید ماندگاری عطرتان بیشتر شود. آن ها را در حمام یا دستشویی یا جای گرم نگهداری نکنید. گرما، رطوبت و نور موجب شکسته شدن مولکول های عطر و کم شدن کیفیت و ماندگاری آن می شود. در عوض آن ها را در جای خنک و خشک مثل میز آرایش خود نگهداری کنید.

 

 

۷- بعد از اسپری کردن عطر روی مچتان آن را تر نکنید. اگر مچ ها را بهم بمالید موجب از بین رفتن سریع تر عطر و تبخیر آن می شود.

 

۸- قسمت های نبض دار و گرم بدنتان را مورد هدف اسپری قرار دهید. قسمت های مهم شامل مچ دست، روی گردن،‌ آرنج، پشت زانو و روی قوزک پاست.

 

۹- روی سطح کمد دراور لباس هایتان را با دستمال کاغذی پر کرده و سپس روی آن را معطر کنید. اینگونه لباس های شما همیشه خوشبو خواهند بود و یا یک صابون خوشبو را در دستمال کاغذی پیچیده و به همراه لباس ها درون کمد لباس هایتان قرار دهید تا همیشه خوشبو باشند.

۱۰- قبل از عطر زدن، حمام کنید. پوست اگر مرطوب باشد عطر بیشتری جذب می کند. پس اگر شب حمام می کنید بدانید که اگر عطر بزنید به اندازه صبح ماندگاری نخواهد داشت. چون صبح، پوست تان خشک می شود.

 

۱۱- به عطر خود اعتماد داشته باشید. با شیشه عطر یا ادکلن را خالی نکنید. تنها یکی دو پاف از عطر کافی ست. به مقدار کمی از آن مصرف کنید. اما به یاد داشته باشید که پس از استعمال، قرار گرفتن در معرض آفتاب، منجر به کاهش رایحه می شود.

 

۱۲- عطرهای روغنی را به پشت آویز گوشتان بزنید. ذره‌ای از عطر را به پشت هر گوشتان بمالید و اجازه دهید تا خشک شود.

 

۱۳- عطرتان را یک یا دو بار بر روی استخوان ترقوه ی خود زیر گردنتان اسپری کنید. شیشه ی عطرتان را از ۱۸ سانتی‌متر دورتر نکنید.

 

۱۴- عطر را به ران خود اسپری کنید. یک اسپری سریع به جلوی هر ران کافی است. رایحه ی آن در طول روز افزایش پیدا میکند.

 

۱۵- عطرتان را به مچ دست خود اسپری کنید. شیشه ی آن را به فاصله ی ۱۰ سانتی متر از مچ هر دستتان نگاه داشته و یک بار اسپری کنید.

 

خیلی ها فقط از یک نوع عطر استفاده می کنند، این افراد باید بدانند با گذشت زمان، بدن آنها به بوی عطر عادت کرده و دیگر آن جذابیت و شفافیت عطر خالص را ندارد، پیشنهاد می شود از عطر های مختلف و رایحه های خنک و گرم به تناوب استفاده کنند تا هم بدنشان به یک نوع رایحه خو نگیرد و هم جذابیت عطرهای مختلف را تجربه کنند. البته عطرهای سنتی را هم می توان در برنامه گذاشت، تنوع جالبیست.

درپایان به این نکته تاکید می کنیم که آدمهایی که معمولا به دفعات زیاد از عطر استفاده میکنند،از طبع لطیف وآرامی برخوردارند وآدمهایی که از عطر فراری هستند،معمولا طبعی خشن وبی احساسی دارند.

همواره معطر باشید.حسین کبابی