برگزاری همایش نکوداشت وکلای شرعی حضرت امام(س)درقم

همایش نکوداشت وکلای شرعی حضرت امام(س) روز پنجشنبه در مرکز فقهی ائمه اطهار آیت الله فاضل لنکرانی برگزارمیشود.

به گزارش خبرنگارپایگاه خبری رهپویان قم،حجت الاسلام عباس کمساری،مدیرکل موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی(س) صبح امروز در گفتگو باخبرنگاران با اشاره به این مطلب اظهار داشت:این همایش روزپنجشنبه از ساعت ۸ونیم صبح تااذان ظهر در مرکز فقهی ائمه اطهار باحضورعلما.روحانیون، شخصیتهای مطرح کشوری وتعدادی از وکلای درقید حیات ایشان برگزار خواهد شد وطی آن از ۷۹وکیل درقید حیات ایشان تجلیل به عمل خواهد آمد.
وی افزود:۱۰مقاله علمی در این زمینه در این همایش مطرح خواهد شد ودر آینده نزدیک نیز اجازه نامه ها ووروزنمه های این وکلا درطی چند جلد کتاب به رشته تحریر درخواهد آمد.
وی افزود:تاکنون بیش از هزار و۲۲۷نفر از وکلای امام راحل شناسایی کردیم که تنها۷۹نفر از آنها درقید حیات هستند.

وی خاطر نشان کرد:اولین وکالتی که امام دادند به ۱۰روز بعد از رحلت آیت الله بروجردی برمیگردد که به آیت الله حججی از تبریر دادند.وآخرین وکالتی که دادند،۲۰روز قبل از رحلتشون به شخصی بنام شخص موسوی از کشور عربستان دادند.

وی در ادامه از عموم وکلای درقید حیات امام ویا بازماندگان آنها درخواست کرد که چنانچه وکالتی از امام راحل دارند،نسخه از اون را به این مرکز اراِئهدهند تا پس از نسخه گیری از آن،به آنان عودت داده شود.

مدیرکل مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) افزود:۲۱نفر از وکلای امام تاکنون به درجه رفیع شهادت نایل شدند مانند شهید مطهری،شهید بهشتی،شهید حقانی،شهید آیت الله حکیم از عراق،شهید سید عباس موسوی از لبنان،شهید مزاری از افغانستان و..

مدیرکل مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) قم با بیان اینکه با وکلای شاخص، مشهور و علمایی که در حوزه وکالت فعالیت کرده و قلم زدند گفت‌وگو شده که در قالب کتاب در روز همایش منتشر می‌شود، افزود: هم‌اکنون ۷۹ نفر از این وکلای امام در قید حیات هستند و ۲۱ نفر به شهادت رسیدند و سایر وکلا طبق آمار مرحوم شدند؛ ۱۴ نفر غیر معمم نیز از امام اجازه داشتند همانند حبیب‌الله عسکراولادی، ابراهیم یزدی که مرحوم شدند و محمد توکلی‌بینا و محمد هاشمی رفسنجانی که هم‌اکنون در قید حیات هستند؛ امنای امام نیز اجازاتی است که در سال‌های تبعید امام در جامعه تأثیرگذار بودند که این افراد امین مانند آیات عظام پسندیده، حسن صانعی، سیدهاشم رسولی محلاتی، محمدرضا توسلی، سیدمحمدصادق لواسانی، مجتبی تهرانی و در نجف نصرالله خلخالی بودند؛ آیات عظام شهید سیدمصطفی خمینی، غلامرضا رضوانی و سیدعباس خاتم یزدی و منتظری نیز به‌عنوان وصی امام راحل معرفی شده بودند.

کمساری یادآور شد: همایش نکوداشت وکلای شرعی امام خمینی(ره) روز ۱۸ آبان‌ماه با حضور علما و مسئولان کشوری و استانی و مهمانانی از خارج از کشور، ساعت ۸:۳۰ تا اذان ظهر در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار می‌شود؛ ۱۰ مقاله علمی نیز در راستای این همایش به موضوع وکالت و سیره علما پرداخته است.

وی با اشاره به اینکه اندیشه امام خمینی(ره) بزرگ‌ترین حامی مظلومان است و ایشان ندای مردم مظلوم فلسطین را سر داد، گفت: تبعید امام(ره) به ترکیه، شهادت دانش‌آموزان در دانشگاه تهران و تسخیر لانه جاسوسی نیز در ۱۳ آبان اتفاق افتاد و باید این روزها استکبار و صهیونیست بیشتر به نسل جوان معرفی شود.

کمساری بیان کرد: شبکه و سازمان وکالت برای عموم مردم شناخته شده نیست، اما قدمت طولانی دارد و از زمان امام کاظم (ع) آغاز شده است؛ وکالت نیز در زمان غیبت صغری کارکرد داشت و وکلا واسطه بین امام و مردم بودند، در غیبت کبری نیز ارتباط مراجع و علما با مردم از سنخ همین وکالت است.

وی اضافه کرد: اجازه اجتهادی مرسوم است که مراجع تقلید اجازه اجتهاد می‌دادند و سلسله راویان نیز اجازه روایی داشتند؛ اجازه بعدی، اجازه در امور حسبیه است که وکلا و صاحبان اجازه حلقه واصل میان مرجع تقلید و مردم بودند.