برگزاری نخستین جشنواره سراسری نمایش نامه‌خوانی رضوی درقم

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم گفت:نخستین جشنواره سراسری نمایش نامه‌خوانی ونمایش نامه نویسی رضوی درقم برگزاری میشود.

به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم، نشست خبری جشنواره نمایش‌نامه نویسی و نمایش‌نامه خوانی رضوی با حضور سید موسی حسینی کاشانی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین دلیر معاون هنری این اداره کل و علی فرحناک مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی استان قم در سالن جلسات این اداره برگزار شد.

سید موسی حسینی کاشانی در این جلسه اظهار کرد: این جشنواره در مرحله ابتدایی با حضور ۶۷ گروه از سراسر کشور آغاز به کار کرد، و در نهایت در مرحله نهایی ۱۱ گروه برای شرکت در جشنواره توسط هیئت داوران انتخاب شدند و آثار خوب و قابل قبولی به این جشنواره ارائه شده است و ما امیدواریم که نخستین دوره این جشنواره با کیفیت بالایی برگزار شود.

وی ادامه داد: در آخرین سفر هیئت دولت به استان قم مهم ترین مطالبه ما در رابطه با پایگاه تئاتر دینی در استان قم بود که با همکاری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ۱۰ میلیارد تومان اعتبار به این امر اختصاص داده شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم افزود: تا به حال دو میلیارد تومان از کل این بودجه به دست ما رسیده است و به امید خدا با ادامه پیگیری‌ها زیرساخت‌های تئاتر استان قم تقویت می‌شود و پایگاه تئاتر دینی قم از سال ۱۴۰۱ رسما کار خود را شروع خواهد کرد.

وی گفت: برای موسسات فرهنگی و هنری قم نیز در سال ۱۴۰۱ بودجه خوبی در نظر گرفته شده و منابع مطلوبی جذب شده است، در آخرین پیگیری که روز گذشته انجام شد، مبلغ ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان برای فعالیت‌های فرهنگی و هنری استان‌قم در نظر گرفته شده است.

حسینی کاشانی افزود: مبلغی که توانستیم جذب کنیم ما را امیدوار می‌کند که در سال ۱۴۰۱ تولیدات با کیفیت‌تری توسط موسسات هنری در بخش‌های مختلف داشته باشیم و برای هزینه‌کرد این بودجه طرح‌های موسسات بررسی می‌شود و ما آماده همکاری با هنرمندان استان قم هستیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در رابطه با جشنواره نمایش‌نامه نویسی و نمایش‌نامه خوانی رضوی خاطرنشان کرد: استان‌هایی مانند همدان، ایلام، قم، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و سایر استان ها در این جشنواره شرکت کردند.

‌وی ادامه داد: مهلت بازبینی فیلم‌های ارسال شده به این جشنواره تا ۲۵ بهمن‌ماه بود که داوران با بررسی‌های دقیق ۱۱ گروه نمایشنامه را انتخاب کردند و در مجموع ۵۹ آثار نمایشنامه نویسی به این جشنواره ارسال شده بود.

حسینی کاشانی در پایان گفت: هر چقدر این جشنواره‌های ملی و استانی در قم افزایش پیدا کند باعث ارتقای رشد و پیشرفت فعالیت‌های فرهنگی و هنری نیز می‌شود. جوایز ارشمند و نفیسی را برای جشنواره رضوی در نظر گرفته‌ایم که در روز اختتامیه به گروه های برگزیده اهدا می‌شود.

همچنین رئیس انجمن هنرهای نمایشی قم با اشاره به ارسال ۸۸ اثر به دبیرخانه نخستین جشنواره نمایش‌ نامه‌خوانی و نمایش‌ نامه‌نویسی رضوی (زیارت) قم گفت: ۲۹ اثر متعلق به نمایش‌ نامه‌خوانی این جشنواره و ۵۹ اثر نیز مربوط به بخش‌نمایش‌ نامه‌نویسی است.

علی فرحناک  اظهار داشت: جشنواره مذکور از مجموع جشنواره‌های مختلف رضوی است که تحت نام زیارت و با همکاری بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم از روز ۲۲ اسفندماه جاری در قم برگزار می شود، و آیین پایانی آن نیز ساعت ۱۸ روز ۲۵ اسفندماه در تالار فرهنگ و هنر قم ترتیب می یابد.

وی با بیان اینکه این جشنواره شامل دو بخش نمایش نامه‌خوانی و نمایش نامه‌نویسی است گفت: در بخش نمایش‌نامه خوانی تا ۲۵ بهمن‌ماه ۲۹ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و پس از بازبینی آثار توسط هیات انتخابی، ۱۱ گروه نمایش‌ نامه‌خوانی به مرحله نهایی راه یافت.

رئیس انجمن‌ هنرهای نمایشی قم در ادامه با ذکر نام استان‌های حاضر در این جشنواره گفت: علاوه بر قم استان‌های همدان، گیلان، کرمانشاه، اردبیل، اصفهان، فارس، بوشهر، کرمان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، البرز، مازندران، خراسان‌ رضوی و خراسان شمالی، آذربایجان‌ شرقی و آذربایجان غربی، لرستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان در این جشنواره شرکت کردند.

وی همچنین با اشاره به نمایش‌ نامه‌خوانی‌های راه یافته به مرحله پایانی گفت: نمایش نامه‌خوانی روز بر می‌آید به کارگردانی اکرم صادقیان از شهر اندیشه تهران،نمایش‌ نامه‌خوانی روز بر می‌آید به کارگردانی پگاه کاشفی از کرمانشاه، نمایش‌ نامه‌خوانی روز بر می‌آید به کارگردانی حمید رضا رکنی از تهران، نمایش نامه‌خوانی دل لرزه به کارگردانی شهریار نیریز نقده‌ای از ارومیه، نمایش‌ نامه‌خوانی سردار به کارگردانی علی احمدی از قم، نمایش‌ نامه‌خوانی چراغ گمشدگان به کارگردانی علی زیستی از کرمانشاه و نمایش‌ نامه‌خوانی ۶۰ دقیقه مانده به وقت بارانی به کارگردانی غزال علی حیدری از اصفهان از جمله این آثار هستند که در همین هفته مورد ارزیابی و داوری قرار خواهند گرفت.

فرحناک در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در بخش نمایش نامه‌نویسی این جشنواره نیز ۵۹ اثر از سراسر کشور ارسال شد، که بخش اصلی این بخش از جشنواره مربوط به بزرگسالان بود، ولی در فراخوان اعلام شده بود که بخش‌های کودک و نوجوان و عروسکی نیز امکان حضور دارند.

در این نشست پوستر جشنواره با حضور سید موسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم رونمایی شد.