بحران دریاچه نمک وناکارآمدی بافت شهری ابرچالش های محیط زیستی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: مسائل آب، بحران دریاچه نمک، آلودگی هوا و ناکارآمدی بافت شهری، ابرچالش های محیطی زیستی استان قم هستند. به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم، تورج همتی در کارگاه آموزشی «تبیین جایگاه برنامه ریزی ارزش در توسعه […]
- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: مسائل آب، بحران دریاچه نمک، آلودگی هوا و ناکارآمدی بافت شهری، ابرچالش های محیطی زیستی استان قم هستند.
به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم، تورج همتی در کارگاه آموزشی «تبیین جایگاه برنامه ریزی ارزش در توسعه پایدار استان قم» در سخنانی اظهار داشت: بیش از ۳۰ درصد از مساحت استان قم به نوعی تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان بوده که به لحاظ تنوع گونه های گیاهی و جانوری بسیار غنی می باشد.
وی با اشاره به چالش های زیست محیطی استان قم، بحران دریاچه نمک و کانون های ایجاد گرد و غبار را یکی از مهمترین این چالش ها دانست و گفت: متأسفانه با قطع حقابه ها و خشک شدن رودخانه ها و منابع آبی این دریاچه ارزشمند، این منطقه به یکی از کانون های فعال در ایجاد گرد و غبار در مرکز کشور تبدیل شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زست استان قم با اشاره به افت سطح ایستابی و شور شدن سفره های آبی و از بین رفتن جنگل های کویری و مراتع در قم، خاطرنشان کرد: فرونشست زمین در غرب استان قم در سال های گذشته، از بزرگترین فرونشست ها در سطح کشور بوده و دشت های استان قم که امروزه به وضعیت بحرانی رسیده است، کارکردهای اکولوژیک خود را کاملا از دست داده است.
وی با بیان اینکه طی ۳۰ سال گذشته، میانگین دمای شهر قم دو درجه افزایش داشته و شاهد تغییر اقلیم و تغییر الگوی بارش فصلی در این خطه بوده ایم، تصریح کرد: متأسفانه در فصول سرد سال، پدیده وارونگی هوا در کلانشهر قم نیز در حال رخ دادن است و عواملی همچون نیروگاه سیکل ترکیبی، مشکلات ترافیکی، عدم توزیع سوخت های استاندارد و فرسودگی ناوگان حمل و نقل در این امر سهیم هستند.
همتی همچنین با اشاره به سرانه بالای مصرف آب در حوزه شرب و کشاورزی در استان قم، از عدم استفاده از پساب ها به ویژه در بخش های کشاورزی، صنعت و فضای سبز انتقاد کرد و گفت: توسعه فضای سبز محله ای و منطقه ای و ایجاد کمربند سبز در کلانشهر قم باید یکی از مهمترین اولویت ها باشد.
وی با اشاره به شکل گیری وسیع حاشیه نشینی صنعتی و وجود برخی از صنایع بازیافتی و آلاینده در استان قم، عدم مدیریت صحیح و اصولی برای دفع پسماندهای صنعتی، پزشکی و ساختمانی را مورد توجه قرار داد و گفت: بافت شهری در قم بسیار ناکارآمد بوده و با مباحث و پارامترهای محیط زیستی کاملا بیگانه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در پایان با بیان اینکه ردپای اکولوژیک در قم در حوزه های آب، کشاورزی، منابع طبیعی، ترسیب کربن و آلاینده های تولیدی بسیار بالاست، اظهار داشت: در استان قم به شدت نیازمند تخصیص بودجه و اعتبارات و همچنین بهره مندی از مشارکت اقشار مختلف مردم برای حفظ و حراست از محیط زیست هستیم.
کارگاه آموزشی «تبیین جایگاه برنامه ریزی ارزش در توسعه پایدار استان قم» به همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم و با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قم، مدیرعامل مؤسسه پژوهشی مهندسی راهبرد دانش پویا و جمعی از معاونین و کارشناسان دستگاههای اجرایی در قم برگزار شد.
معاون استاندار قم:
در توسعه استان قم به ظرفیت های محیط زیستی توجه نشده است
قم ـ معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم گفت: متأسفانه در دهه های گذشته در جهت رشد و توسعه استان قم به ظرفیت ها و بایدها و نبایدهای محیط زیستی استان توجه نشده است.
محسن بهشتی در کارگاه آموزشی «تبیین جایگاه برنامه ریزی ارزش در توسعه پایدار استان قم» گفت: متأسفانه در کشورمان در مقاطع مختلف، نگاه به رشد و توسعه تک بعدی و عمدتا با نگاه اقتصادی بوده و بسیاری از مشکلات امروز جامعه از همین منظر است.
وی با بیان اینکه در دستیابی به توسعه پایدار موفق نبوده ایم، از توجه بیشتر به مسائل محیط زیستی در ۵ سال گذشته خبر داد و گفت: برنامه ریزان و سیاستگذاران در سال های گذشته نگاه جدی تری به مسأله محیط زیست داشته اند، البته در اجرا ضعف هایی وجود دارد.
معاون عمرانی استانداری قم در ادامه افزود: مشکلات و چالش های زیست محیطی که در جامعه وجود دارد، به سبب نگاه تک بعدی در گذشته بوده است، مثلا برای گسترش صنعت و اشتغالزایی، مسائل محیط زیستی و بسیاری از بایدها و نبایدها و پیش نیازها در این حوزه را مدنظر قرار نداده ایم.
وی از عدم توجه به ظرفیت زیستی و اکولوژیکی استان قم در دهه های گذشته نیز انتقاد کرد و گفت: سند آمایش استان قم که در سال ۱۳۹۳ مصوب شده است، باید در همه ابعاد مورد توجه دقیق و کارشناسی قرار بگیرد، زیرا تا کنون آنگونه که باید در تصمیم گیری ها به آن توجه نشده است.
بهشتی با اشاره به موقعیت ویژه جغرافیایی استان قم و قرار گرفتن در میان کانون های جمعیتی و چهارراه مواصلاتی کشور، تصریح کرد: متأسفانه بسیاری از صنایع شکل گرفته در استان قم، صنایع رانده شده از دیگر استان ها بوده که شاید در مقطعی مشکلات اشتغالزایی را برطرف کرده باشد، اما امروز همان افراد شاغل در این صنایع، نخستین آسیب دیدگان مشکلات محیط زیستی هستند.
وی در پایان با بیان اینکه استقرار صنعت و اشتغالزایی، هیچ منافاتی با رعایت کامل ضوابط و مقررات محیط زیستی نداشته و باید نگاه تخصصی در حوزه های صنعت و کشاورزی به این مسائل داشته باشیم، گفت: امروز باید دغدغه حفظ و حراست از محیط زیست در میان همه مردم و مسؤولان ایجاد شده و اقشار مختلف مردم در این جهت کاملا مشارکت داشته باشند.
کارگاه آموزشی «تبیین جایگاه برنامه ریزی ارزش در توسعه پایدار استان قم» به همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم و با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان قم، مدیرعامل مؤسسه پژوهشی مهندسی راهبرد دانش پویا و جمعی از معاونین و کارشناسان دستگاههای اجرایی در قم برگزار شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0