برای صدور پروانه ساخت مساجد وحسینیهها،هیچگونه محدودیتی وجود ندارد
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: برای صدور پروانه ساخت مساجد و حسینیهها،هیچگونه محدودیتی از طرف شهرداری وجود ندارد و ضوابط بسیار سهل و آسانی در این زمینه وجود دارد. به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم ، غلامرضا جانقربان معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: صدور پروانه برای مکانهای مذهبی اعم از مساجد […]
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: برای صدور پروانه ساخت مساجد و حسینیهها،هیچگونه محدودیتی از طرف شهرداری وجود ندارد و ضوابط بسیار سهل و آسانی در این زمینه وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم ، غلامرضا جانقربان معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: صدور پروانه برای مکانهای مذهبی اعم از مساجد و حسینیهها در سطح منطقهای و محلهای باید از یک فرآیند قانونی تبعیت کند؛ ضوابط ساخت مسجد در سطح محلهای به این صورت است که مساحت زمین ۳۰۰ مترمربع و عرض معابر ۱۶ متر باشد و برای ساخت مساجد در سطح محلهای نیازی به ساخت پارکنیگ نیست.
وی افزود: در سطح منطقهای به ازای هر ۸۰ مترمربع بنای کلی مسجد باید یک پارکینگ ساخته شود؛ بر اساس این طرح تفصیلی، برای ساخت اماکن مذهبی، ساخت مسجد و حسینه در حوزه کاربریهای مسکونی نیز امکان پذیر است اما باید برای مساجد و حسینیه عرض معابر ۱۲ متر و ساختمان دو طبقه و یک نیم طبقه در همکف باشد.
جانقربان بیان کرد: همچنین در ذیل این طرح آمده است که برای تامین مخارج حسینیه و مساجد، سازنده میتواند، یک بخش تجاری در متراژ ۷ متر در کنار مسجد بسازد و تا سقف۷۰ متر مربع کاربریهای غیر مذهبی اعم از کانونهای فرهنگی و بسیج و.. بسازد. علاوه بر این قوانین که کمکهای شهرداری برای ساخت مساجد محسوب میشود، خیرین حسینیه و مسجد ساز از پرداخت عوارض معاف هستند.
وی گفت: برای صدور پروانه ساخت مساجد و حسینیهها، شهرداری هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و ضوابط بسیار سهل و آسانی در این زمینه وجود دارد همچنین معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قم اعلام آمادگی میکند که هر زمان هیئت امنایی برای صدور پروانه مراجعه کند، با تمام قوا آماده خدمت رسانی خواهیم بود.
جانقربان بیان کرد: در خصوص ساخت مساجد در شهر قم، شهرداری با نظام مهندسی هماهنگیهای لازم را انجام داده تا خیرین مسجدساز از تخفیفهای ویژه نظام مهندسی بهرهمند شوند.
جانقربان با اشاره به انتقادات دبیر ستاد اقامه نماز از شهرداری قم در ساخت مساجد، گفت: شهرداری قم پذیرای انتقاد و مشکلات ستاد اقامه نماز است اما ظاهرا انتقادات ایشان فاقد جامعیت و کارشناسی نشده است و لذا شهرداری در جهت شفافسازی این موضوع آمادگی برگزاری جلسات و نشستهای مختلف با ستاد اقامه نماز را دارد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با اشاره به اینکه طراحی معماری مساجد نسبت به مناطق مسکونی پیچیدهتر است، اظهار کرد: روند صدور مجوز برای ساخت مساجد و حسینیهها طولانی است اما علت اصلی آن تعداد پروندههای بیشمار است علی رغم اینها، در سالهای اخیر هوشمندسازی و الکترونیکی شدن صدور پروانه برای سهلالوصول تر شدن مشکلات فرآیند فرسایشی صدور پروانه انجام شدهاست.
جانقربان افزود: در شهر قم حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد ملکها اوقافی و آستانهای است و این امر سبب طولانی شدن فرآیند صدور پروانه نمیشود در غیر این صورت از زمان ثبت تقاضا برای دریافت پروانه و همچنین بدون در نظر گرفتن نظام مهندسی شهرداری قم آمادگی صدور پروانه ساخت مسجد یا حسینیه در مدت حداکثر ده روز دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0