چهارمین مجمع عمومی کتابخانه های تخصصی در قم برگزار شد
در آستانه هفته پژوهش، چهارمین مجمع عمومی کتابخانه های تخصصی با حضور اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سالن همایش های کتابخانه آیت الله بروجردی برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم؛ چهارمین مجمع عمومی کتابخانه های تخصصی […]
در آستانه هفته پژوهش، چهارمین مجمع عمومی کتابخانه های تخصصی با حضور اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سالن همایش های کتابخانه آیت الله بروجردی برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم؛ چهارمین مجمع عمومی کتابخانه های تخصصی استان قم (مکتا) با حضور آیت ا… علوی بروجردی تولیت معظم مسجد و کتابخانه آیت الله بروجردی، اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ حجت الاسلام والمسلمین امیرعطاءاله جباری مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم؛ مهدی محمدی شجاعی دبیر مکتا و دیگر اساتید علم اطلاعات و دانش شناسی در سالن همایش های کتابخانه آیت الله بروجردی برگزار شد.
در آغاز این نشست، آیت ا.. علوی بروجردی ضمن خوش آمدگویی، به ضرورت تعامل و همکاری بین کتابخانه های عمومی و تحصصی، سازمان ها و نهادهای فرهنگی و اجرایی تاکید کرد و افزود: هدف کتابخانه های تخصصی باید گسترش فرهنگ مطالعه ای هدفمند و سهولت دسترسی به منابع کتابخانه ای و توسعه علم و دانش باشد.
تولیت مسجد و کتابخانه آیت الله بروجردی اظهار داشت: الگوبرداری از کشورهای پیشرفته در ارائه تسهیلات به پژوهشگران، اهتمام ویژه به حفاظت و گردآوری اسناد، توجه مسئولان به ظرفیت های استان قم و ایجاد نمایندگی کتابخانه ملی در استان قم از برنامه هایی است که باید در دستور کار قرار بگیرد تا باعث رشد و شکوفایی و پویایی کتابخانه های تخصصی باشیم.
آیت الله علوی بروجردی اظهار داشت: استان قم از ظرفیت بالایی برای گسترش فرهنگی غنی اسلامی ایرانی برخوردار است و از این رو الگوی مناسبی برای دیگر نقاط کشورمان می باشد و این منوط به استفاده درست از امکانات و پتانسیل ها است.
در ادامه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ ضمن اشاره به بیانات آیت الله علوی بروجردی بر ضرورت سازماندهی و دسترس پذیری به اسناد علمی و تاریخی تاکید کرد و افزود: کتابخانه ها و مسئولیت پذیری در حوزه نشر و توسعه کتاب، نیازمند تلاش همگانی و روحیه جهادی و … می باشد تا بتوانیم حافظ این مجموعه ارزشمند و گرانبها باشیم. وی گفت: هنر در حفظ و نگهداری منابع مکتوب و تخصصی در مخزن کتابخانه ها نیست بلکه مهم تر از آن اطلاع رسانی و نشر این منابع و گنجینه های سودبخش برای استفاده آحاد مردم به ویژه پژوهشگران، نخبگان و دیگر اصحاب علم و اندیشه است.
بروجردی اظهار داشت: کتابخانه ملی نیز احساس تکلیف می کند در راستای تحقق یافتن این امر مهم دایره ارتباطات خود را نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح جهانی گسترش دهد تا با توسعه مناسبات بتواند بستر مناسبی برای ادامه همکاری ها و ارتباطات اثربخش فراهم کند و از دانسته ها و تجربیات علمی دیگران بهره مند شود. وی گفت: این موضوع در قالبهای مختلفی همچون انجمن کتابداران، شورای اسناد، شورای کتاب، ایفلا و نشست اکو انجام می شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی تصریح کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آمادگی خود را برای تعامل با مراکز فرهنگی بین المللی مانند یونسکو و واحد فرهنگی اکو اعلام می کند. علاوه بر اینکه آثار مکتوب دینی را به صورت خرید منابع یا دسترسی به نسخه دیجیتال آنها گردآوری کند و ما نیز منابع ارزشمند خودمان را برای دسترسی صاحب نظران با آنها به اشتراک می گذاریم تا تفاهم نامه ای در این زمینه با آنها امضا کنیم.
در بخش دیگر این نشست حجت الاسلام والمسلمین جباری به فعالیت ۲۳ کتابخانه عمومی زیرنظر اداره کل کتابخانه ها اشاره کرد و افزود: این تعداد کتابخانه به نسبت جمعیت رقم مناسبی نیست و ان شالله با سعی و تلاش و پیگیری های لازم باید این کمبود را جبران کنیم. وی سپس گفت: ۳ کتابخانه نیز به طور ویژه به بانوان ارائه خدمت می کند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی به بخش تولید کتابهای بریل اداره کل کتابخانه ها اشاره کرد و افزود: در این دو سال گذشته شاهد رویدادهای خوبی در استان قم بودیم و توفیقی حاصل شد تا قم را به عنوان قطب تولید کننده کتابهای بریل در سراسر کشور تبدیل کنیم و تاکنون ۸ محموله برای بخش های نابینایان از استان قم به سراسرکشور برای استفاده روشندلان عزیز ارسال شده است که شامل ۲۰۰ عنوان کتاب و ۸ هزار جلد می باشد و کار تولید، چاپ و نشر آن و تمامی هزینه ها توسط اداره کل کتابخانه ها صورت می پذیرد.
وی تصریح کرد: در اهمیت کتابخانه های عمومی استان قم همین بس که منحصر به استان قم نیستند بلکه پذیرای دیگر عزیزان از استانهای مختلف کشورمی باشند و بارها با ارائه کتب مورد نظر به مراجعه کنندگان غیربومی، نیازهای مطالعاتی این عزیزان را برآورده کرده است.
جباری سپس اظهار داشت: بخش نابینایان هم بالغ بر ۱۵۰ عضو برون سازمانی دارد که از طریق پست کتاب ها به روشندلان ارسال می شود. وی گفت: در این دوره ۱۶ تن از نیروهای جوان، متخصص و علاقمند در رشته کتابداری را جذب این مجموعه کردیم که همگی آنها دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا هستند و این رویداد قابل توجهی بود که برای استان قم رخ داد. علاوه بر اینکه سیاست خوب نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز تمرکز بر جذب فارغ التحصیلان رشته کتابداری است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی ضمن تشکر و قدردانی از دبیرمکتا و رئیس کتابخانه آیت ا… بروجردی، بیان کرد: با تشکیل مجمع کتابخانه های تخصصی قم تعامل خوبی بین (مکتا) و اداره کل کتابخانه های عمومی در حال شکل گیری است و امیدواریم در راستای اهداف مشترک تفاهم نامه ای در این زمینه امضا شود. وی در پایان گفت: کتابخانه های عمومی در عرض مکتا نیستند بلکه در طول آن حرکت می کنند و امیدواریم این ارتباط همچنان به شکل گسترده تری تداوم داشته باشد.
همچنین محمدی شجاعی مدیر کتابخانه دانشگاه ادیان و مذاهب به عنوان دبیر مجمع، به بررسی و تبیین اهداف و اهم برنامه های کتابخانه های تخصصی استان قم پرداخت. وی سپس گزارشی یک ساله از فعالیتهای انجام شده مکتا و ضرورت و اهمیت تشکیل این مجمع را ارائه کرد و گفت: برگزاری همایش کتابخانه های تخصصی استان قم در ۲۳ آذرماه و تدوین چشم انداز مکتا دو موضوعی است که مورد بررسی قرار می گیرد.
گفتنی است دراین نشست مهدی محمدی رئیس انجمن کتابداری استان قم؛ غلامرضا امیرخانی معاون کتابخانه ملی حضور داشتند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0