۱۲۵۰تعاونی فعال در قم وجود دارد
محمدتقی حاج ابراهیمی در نشست خبری که پیش از ظهر دیروز به مناسبت هفته کارگر در سالن جلسات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم برگزار شد اظهار داشت: با تغییراتی که در مجموعه اتاق تعاون انجام شد و همکاری که با اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی انجام شد یک تفاهمنامه با بخش غیردولتی تعاون و بخش حاکمیتی اتاق تعاون را داریم که باعث اتفاقات خوبی خواهد شد.
وی تصریح کرد: اولین درخواستها ایجاد تعاونیهای جدید برای اصحاب رسانه در زمینه مسکن، مصرف و تأمین نیاز اهالی رسانه است تا ارزشآفرینی تکمیل زنجیره را داشته باشیم.
رئیس اتاق تعاون استان قم اضافه کرد: یک دهه است سه مراسم اصلی در استان در حال انجام است از جمله هفته کارگر، هفته تعاون و دهه فجر و کمیته کارگری و کارفرمایی اتاق تعاون است که با همکاری هم توانستیم در خدمت مردم باشیم.
حاج ابراهیمی تصریح کرد: اخیراً جایگاهی که چندین سال بود فراموششدن بود احیا شد این جایگاه همان دبیرخانه مشترک اتاقها بود که در جایگاه غیرحاکمیتی سه اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق صنایع در دبیرخانه مشترک نقش تأثیرگذار آنها احیا شد.
رئیس اتاق تعاون استان قم با اشاره به اینکه در قانون سال ۱۳۹۵ که قانون جدید وضع شد است، گفت: ۱۶ رسالت برای اتاق تعاون تعریف شده است که باید در خدمت به جامعه هدف این رسالت انجام شود، در هر شغل و هر حرفهای یا شرکتهای تعاونی وجود دارد یا قابلیت تبدیلشدن به شرکتتعاونی را دارد برنامه جدی داریم که از محیط کار صیانت کنیم تا هم کارفرما تکالیف خود در قبال کارگر را انجام دهد، هم کارگر هم بتواند خدمات متقابل ارائه دهد.
وی عنوان داشت: تبدیلشدن مجموعهها به شرکتهای تعاونی از مشوقهایی برخورداز است از جمله بخشودگی ۲۰ درصدی حق بیمه سهم کارفرما و همچنین تخفیفات خدماتی و مالیاتی است که اگر بخشها تبدیل به شرکتهای تعاونی بشوند از آنها برخوردار خواهد بود.
وی بیان داشت: در خصوص اقلام خوراکی مانند گوشت و برنج که در بازار شرایط رقابتی وجود دارد تعاونیها تحت پوشش قرار خواهد گرفت و در قالب تعاونیها ارائه خواهند شد.
رئیس اتاق تعاون استان قم اضافه کرد: مجموعههایی که در حال کارآفرینی هستند اگر به ما معرفی شوند در قالب تشکلهای ذیربط حمایت خواهد شد.
حاج ابراهیمی تأکید کرد: ۲ هزار شرکتتعاونی در استان قم ثبت شده است که یک هزار و ۲۵۰ تعاونی فعال هستند و ۱۶ هزار اشتغالزایی توسط این تعاونیها و یک هزار و ۲۸۴ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده است.
رئیس اتاق تعاون استان قم ادامه داد: ۷۵۰ هزار سهام عدالت در قم وجود دارد همچنین غیر از سهام عدالت ۴۲ هزار و ۹۲۸ نفر دارای سهام هستند
۹۲۶ هزار نفر در قم یارانه میگیرند
علی آشتاب مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم در نشست خبری که پیش از ظهر دیروز در سالن جلسات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم برگزار شد اظهار داشت: یکی از مسائلی که در حوزه کارگری بهصورت جدی دنبال میشود مسئله بیکار شدن کارگر است در سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افرادی که بیکار شده و درخواست بیمه بیکاری داشت در بنگاههای اقتصادی که نیاز به نیروی کار داشتند مشغول به کار شدند.
وی ادامه داد: سهم استان قم برای برقراری بیمه بیکاری یک هزار و ۷۰۰ بیمه بیکاری بود که تنها برای ۷۰۰ نفر آنها بیمه بیکاری برقرار شد و یک هزار سهم صرفهجویی شد که به نفع جامعه کارگری است.
مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم تصریح کرد: ۲ هزار و ۴۲۱ هزار مرکز اقتصادی در استان قم وجود دارد که ۲ هزار و ۱۹۳ هزار مرکز فعال و ۲۱۲ غیر مرکز غیرفعال است.
آشتاب تصریح کرد: ۳۵۸ هزار و ۷۰۰ کارگر در قم وجود دارد که ۴۸ هزار و ۱۹۸ نفر در واحدها صنعتی، ۱۰۱ هزار و ۹۵۵ نفر در واحدهای صنفی و ۴۰ هزار و ۸۷۳ نفر در واحدهای خدماتی مشغول کار هستند.
وی بیان داشت: در استان قم ۹۲۶ هزار و ۴۳۶ نفر یارانه بگیر هستند که ۳۱۳ هزار و ۹۷۸ خانوار را تشکیل میدهند، امروز کالابرگ بهعنوان خرید بزرگ قرن در حال انجام است که هیچ وجهی پرداخت نمیشود و خرید ۱۱ قلم اختیاری است و دو مرحله اول تا پایان خرداد ذخیره میشود.
آشتاب افزود: طرح یسنا حمایت کودکان زیر ۵ سال نیز در حال پرداخت است و جدیداً ۲۰۰ هزار تومان برای دهک ۱ تا ۵ اضافه شده است.
مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم عنوان کرد: یارانه یک طرح ملی است هرکسی به قطع یارانه یا کالابرگ و یا دهک خود اعتراض دارد باید توسط سایت و سامانه حمایتی پیگیری کند و استانها دخالتی در این مسئله ندارند.
آشتاب تأکید کرد: ما متولی بخش تعاون هستیم تعاونیهای دانشبنیان که تولید نو دارند و نیاز ضروری کشور را تأمین کرده و ارز را تأمین کنند و صادرات داشته باشند آمادگی حمایت از آنها را داریم که باید در سامانه جامعه هوشمند تعاون ثبت میشود تا با رعایت دستورالعملها تسهیلات به آنها پرداخت میشود.
وی افزود: ۵ تا ۷ درصد سهم اقتصاد در دست تعاونیها است که باید به ۲۵ درصد برسد.
ارسال دیدگاه