کلنگ زنی نخستین مجتمع آموزشی کشور با الگوگیری از معماری اسلامی ایرانی در قم

کلنگ نخستین مجتمع آموزشی کشور با الگوگیری از معماری اسلامی ایرانی به همت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، در سال ۱۴۰۳ و در پردیسان قم به زمین زده می شود.

به گزارش پایگاه خبری رهپویان قم،به نقل از روابط عمومی نوسازی مدارس استان قم، سومین نشست کارگروه بررسی طرح موردی معماری اسلامی ایرانی امروز با حضور مجید عبداللهی معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور، محسن پورگلیان مدیرکل دفتر نظارت و هماهنگی اجرای طرح ‌های سازمان نوسازی مدارس کشور، سیدمحمد واعظی نژاد مدیر دفتر فنی و تحقیقات سازمان نوسازی مدارس کشور، حجت الاسلام و المسلمین حمیدیان مشاور رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور، احمدرضا اجتهادی مدیرکل نوسازی مدارس استان قم و همچنین جمعی از خیرین مدرسه ساز و اعضای ستاد راهبری معماری و شهرسازی حوزه های علمیه در مسجد امام علی بن موسی الرضا (ع) مجتمع آموزشی شهید هندویان قم برگزار شد.

در این نشست معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور در سخنانی با اشاره به ضرورت استفاده از تجارب موجود معماری اسلامی ایرانی در این پروژه اظهار کرد: ایده های متکثری درباره اجرای این طرح در استان قم به صورت پایلوت وجود دارد که قطعا با توانایی های طراح پروژه و با نظارت کارگروه کارشناسی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مجید عبداللهی همچنین بر وجود آزادی عمل در مسیر طراحی فنی پروژه تأکید کرد و خواستار استفاده حداکثری از ایده های مختلف برای طراحی نهایی پروژه شد.

همچنین مصطفی سعادت طلب به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه و طراح این پروژه نیز با اشاره به پیشینه ای از معماری اسلامی، به معرفی و تبیین پروژه پایلوت مجتمع مُعظم آموزشی با الگوگیری از معماری اسلامی ایرانی پرداخت و تصریح کرد: با همه محدودیت ها تلاش می کنیم مصادیقی از معماری اسلامی ایرانی در این پروژه پایلوت عملیاتی شود.

وی که عضویت در ستاد راهبری معماری و شهرسازی حوزه های علمیه و هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم را در کارنامه دارد همچنین خاطر نشان کرد: هنر معمار، تبدیل مفاهیم به مصادیق است؛ ضمن آن که معماری یک فرهنگ است که به مرور زمان شکل می گیرد.

طراح نخستین مجتمع آموزشی کشور با الگوگیری از معماری اسلامی ایرانی در ادامه افزود: طراحی این پروژه به گونه ای صورت گرفته که وارد شدن به مسجد مجتمع برای اهالی محل بدون مزاحمت برای مدرسه امکان پذیر خواهد بود و البته نمای این پروژه نیز در عین سادگی، به صورت ویژه طراحی می شود.

و اما مدیرکل نوسازی مدارس استان قم نیز در این نشست با ابراز خرسندی از انتخاب قم به عنوان استان پایلوت در طراحی مجتمع معظم آموزشی با الگوگیری از معماری اسلامی ایرانی گفت: این پروژه به عنوان مأموریت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به اداره کل نوسازی مدارس استان قم، ان شاء الله با عنایت حضرت کریمه اهل بیت (س)، در زمینی به مساحت شش هزار و ۴۰ مترمربع در محله ده منطقه پردیسان قم اجرایی خواهد شد.

احمدرضا اجتهادی همچنین ابراز امیدواری کرد کلنگ احداث این مجتمع آموزشی شامل دو مدرسه پسرانه و یک مدرسه دخترانه، پس از طراحی و تأیید کارگروه طرح با عضویت برخی اساتید دانشگاه، نمایندگان ستاد راهبری معماری و شهرسازی حوزه های علمیه و کارشناسان سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و همچنین اِشراف حضرت آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در سال جاری به زمین زده شود.

وی افزود: در طراحی این پروژه علاوه بر اصول معماری اسلامی ایرانی، مفاد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز لحاظ خواهد شد.